spoon

Mexikói zöldséges-húsos ragu

Category: ,

hozzávalók:

30 dkg hs (sertés, pulykacomb, csirkemell...)
mexikói fűszerkeverék
1 fej hagyma
30 dkg fagyasztott zöldségkeverék
(amiben kukorica is van)
1 nagy (150g) sűrített paradicsom
0,5 dl olaj
bazsalikom
oregánó
chili
1 gerezd fokhagyma

elkészítés:


A húst csíkokra vágom, és az olajjal elkevert fűszerkeverékbe forgatom. Legalább 20 percet állni hagyom. Közben hajszálvékony karikákra vágom a hagymát. Egy nagy, teflonos serpenyőben fehéredésig sütöm a húst, ráöntöm a páclevet és a felszeletelt hagymát, majd a zúzott fokhagymat. Amikor a hagyma megpuhult, kis vizet öntök hozzá. Ezután jön a paradicsom, a zöldségkeverék és a fűszerek. Alacsony tűzön addig főzöm, míg a hús megpuhul. Általában rizzsel tálalom, de friss kenyérrel is isteni finom.

Elkészítési idő: 30 perc

Comments (0)

Megjegyzés küldése